…
…
…
…
…
…
…
…
22 Nisan 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

Sokakta Çalıştırılan Çocuklara Yönelik Mobil Ekiplerimizle Yaptığımız Çalışmalarla 13 Bin Çocuğa Ulaştık.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eylem planında yer alan ve Bakanlığımızın olduğu yerde yürüttüğü çocuklara yönelik çalışmalar devam ediyor, yüz güldüren sonuçlarla devam ediyor. Çalışmalar yaparak çocuklarımız, yetenekleri olan resim yapıyor, enstrümancı çalıp, çeşitli spor dallarında dereceler alıyor.

13 Bin Çocuğa Ulaştık
Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, çocuk işçiliği ile mücadele halinde 134 mobil ekiple, bugüne kadar 13 bin çocuğa ulaşıldığını kaydetti. Bakanlığımız Selçuk, 235 çocuk hakkında danışmanlık ve sağlık önlemleri alındığını, 3 bin 562 biyolojik ailesine SED hizmetini ve sosyal yardımlaşma vakıflarını desteklediğini söyledi, 5 bin 744 biyolojik da ailesine rehberlik hizmeti verdiklerini belirtti. Bakanımız Selçuk, "Çocuklara ve ailelerine yönelik sosyal incelemeler yapıyor, mesleklere açık bir şekilde kuruluyor ve duyulan hizmet modelleri uygulanıyor. Hem çocuklar hem de ailelerin hayatlarına dokunuluyor" dedi.

Başarıları Yüz güldürüyor
başarılı sonuçlarla devam eden programa dahil olan çocuklarımız, yaşadıkları değişim ve duygularını şöyle anlattılar:

Zeynel G. (13) - 7. sınıf öğrencisi: Hayat zor, acı devam ederken bir gün sokaktaki diğer öğrenciler bir kurstan bahsettiğini duydum. Okuma yazma öğretiyor, saz çaldırıyor, hatta yüzmeye bile bile götürüyorlarmış. Bir yolunu bulup gittim oraya, kayıt oldum. Bugün sokaktan kurtuldum; okul üçüncüsü, Muş yirmi sekizincisi Var ol devletim, hocalarım.

Doğan A. (13) - 7. sınıf öğrencisi: Sokakta tatlı satıyor, boyacılık yapıyordum. Kursa katıldım. Okuldaki notlarım 90-98'lere gitti. Şimdi tuttuğum tüm dileklerimi devletim gerçekleştirdi. Şimdi enstrüman çalıyor, dereceler alıyorum.

Abdullah, T. (11) -5. sınıf öğrencisi: Ağabeyimle sokakta çalışanduk, devletimiz önce onu sonra beni kurtardı. Şimdi çocukluğumuzu yaşıyoruz. Ödevlerimi yapıyor, okula gidiyorum. Eskiden de utandığında şimdi ise hiç kimseyle çalışırken utanmıyorum.

Sokak Sadece Oyun Alanım

Ahmet K. (14) - 8. sınıf öğrencisi: Bütün sigara içen, sokak mendil satan arkadaşlarım 'hocalarımız bize sigarayı bıraktırdı' dedi. 'Hangi hocalar?' Dedim. Aile Sosyal Politikalar Ek Hizmet Binası'ndaki dediler. Kapıya kadar gittim, tam bir öğretmen atacakken bir öğretmen 'gelsene oğlum, içeri gir' dedi. Sonra hayatım değişti. Sokaklar artık sadece oyun alanım.

Artık İyi Bir Yüzücüyüm

 Tayfun AU (12) - 6. sınıf öğrencisi: Devlet bizi sokaktan çekip aldı. Su sporlarıyla alakam içiyor, şimdi iyi bir yüzücü oldum.

Emre T. (14): 7. sınıf öğrencisi: Sokakta çalışıyordum. Benim babam sazcıydı. Saz kursuna girdim bağlama öğreneceğim. Çünkü büyüyünce babama yetişmek istiyorum.

Hakan K. (12) 7. sınıf öğrencisi: Boyacılık yapıyordum. Havva safra gelmiyordum. Artık hayallerimin çocuğuyum. Devletime minnettarım.

Fatih Ç. (12): Sokakta yaşıtlarım, küçücük bedenimde ağır yükler yaparakdımdım. Devlet bizi yok yok olmaktan kurtardı.