…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Nisan 2020, Çarşamba Ankara,Türkiye

SED Uzaktan Eğitimi Yapıldı


Bakanlığımız tarafından coronavirüs nedeniyle il müdürlüklerinde alınan tedbirlerin izlenerek,  uygulanabilirliğinin arttırılmasına yönelik planlanan uzaktan eğitimler devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 nedeniyle Bakanlığımız tarafından sahada alınan önlemler ve karşılaşılan sorunların gözden geçirilerek, çözüm önerilerinin ele alındığı Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetine dair eğitim, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve İŞKUR da görevli uzmanlar ile Genel Müdürlüğümüzde görevli uzmanlar ve idarecilerin katılımıyla Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven başkanlığında yapıldı.

Daha önce bakım kuruluşları ve koruyucu aile hizmetine yönelik yapılan eğitimlerin üçüncüsü, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmet modeline ilişkin gerçekleştirildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle getirilen tedbirler ve karşılaşılan sorunların gözden geçirilerek, çözüm önerilerinin ele alındığı SED konulu uzaktan eğitime, il müdürlüklerinde görevli personel ile yöneticiler katıldı.

SED Hizmetleri

İllerde Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinin etkili bir şekilde sunulmaya devam etmesi için uygulanacak tedbirler hakkında gerçekleştirilen uzaktan eğitimde; İŞKUR ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yürütülen hizmetler ve  “Kısa Çalışma Ödeneği”  başta olmak üzere sosyal ekonomik destek hizmetlerinin coronavirüs nedeniyle alınan tedbirlere paralel olarak yürütülmesi yönündeki konu başlıkları ele alındı.

Sosyal ve Ekonomik Destek başvurularının öncelik sırasına göre değerlendirilerek,  muhtaç durumda olan çocuk ve ailelerin mağduriyet yaşamaması için gerekli desteği zamanında ulaştırılması vurgulandı.

Risk Grubundaki Çocuklar

Kuruluş bakımına alınma riski yüksek olan ve desteklenmediği takdirde aile içinde temel bakımlarının sağlanamayacağı değerlendirilen çocuklara yönelik hizmetlerin de ele alındığı eğitimde; risk içindeki çocukların desteklenmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Kısa Çalışma Ödeneği

Eğitimde, salgın öncesi düzenli bir işi ve geliri bulunan ancak bu süreçte işini kaybedenlere gerekli danışmanlık sağlanarak işveren aracılığıyla “Kısa Çalışma Ödeneği” ne başvurmalarının sağlanması yönünde yapılacak rehberlik hizmetleri ile ilgili bilgiler de yer aldı.

Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven başkanlığında yapılan eğitimde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının hizmetleri konusundaki bilgileri Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünde görev yapan Uzman Safa Koç, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartları ve başvuru süreci hakkındaki bilgiyi ise İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanı Sümeyra Büşra Şimşek aktardı.

İl Müdürlüklerinde görev yapan çalışanların, bağlı bulundukları kuruluştaki UZEM kullanıcı isim ve şifresi ile katıldığı eğitim, görüşülen konular hakkında yapılan sunumun ardından, soru cevap şeklinde devam etti. Birimlerde görev yapan personelin coronavirüs nedeniyle geçilen yeni çalışma düzenine adaptasyonunun arttırılmasının hedeflendiği uzaktan eğitimlerin, çocuk alanındaki bütün hizmetleri içerecek şekilde önümüzdeki günlerde de devam etmesi planlanıyor.