…
12 Eylül 2019, Perşembe

Sahadan Tecrübe Aktarım Toplantıları Devam Ediyor


Çocuk hizmetleri alanında tecrübeli meslek elemanları ve idarecilerin; sahadan iyi uygulama örnekleri ve uygulamadaki deneyimlerini aktardığı toplantıların dördüncüsü, Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüz Daire Başkanları ve birimlerden çalışanların katıldığı toplantıda, Ankara İl Müdürlüğünde görev yapan Bahar Bakırcıoğlu tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Çocuk koordinasyon çalışmalarına ilişkin uygulama örnekleri ve işleyişin ele alındığı toplantıda Çocuk Koruma Kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla kurulan Merkezi, İl ve İlçe Koordinasyonlarının çalışmaları masaya yatırıldı.

Çocuk koordinasyon çalışmaları,  Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddeleriyle düzenlenen Merkezi Koordinasyon, İl Koordinasyon ve İlçe Koordinasyon yapılarından oluşuyor.

Merkezi Koordinasyon

Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumların koordinasyonunu sağlamak amacıyla oluşturulan Merkezi Koordinasyon, çalışmalarını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başkanlığında sürdürüyor. Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlıklarından temsilciler ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürünün katıldığı Merkezi koordinasyonunun sekretaryası  Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

İl Koordinasyonu

Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumların koordinasyonunu sağlamak amacıyla oluşturulan İl Koordinasyonu, illerde Vali veya Vali Yardımcısı başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Yılda altı kez yapılan toplantılara; Cumhuriyet Başsavcısı,  İl Emniyet Müdürü,  İl Jandarma Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü,  Büyükşehir, İl ve Merkez İlçe Belediye Başkanları, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve Baro Temsilcisi üyeler katılıyor.  İl koordinasyonunun sekretaryası Bakanlığımız İl Müdürlükleri tarafından yapılıyor.

İlçe koordinasyonu

Koruyucu ve destekleyici tedbirleri yerine getirmek ve kurumları, İl Koordinasyonun işlevine paralel şekilde organize etmek amacıyla kurulan oluşturulan ilçe koordinasyonları,  çalışmalarını kaymakamların başkanlığında sürdürüyor. Yılda altı kez yapılan toplantılara; İlçe Cumhuriyet Başsavcısı veya Savcı Belediye Başkanı İlçe Emniyet Müdürü İlçe Jandarma Komutanı İlçe Milli Eğitim Müdürü İlçe Sağlık Müdürü Baro Temsilcisi Denetimli Serbestlik Temsilcisi ile Çalışma ve iş Kurumu temsilcisi üyeler katılıyor. İlçe Koordinasyonunun sekretaryası Bakanlığımız Sosyal Hizmet Merkezleri Müdürlükleri ya da Kaymakamlıklar tarafından yapılıyor.

Etkileşimli

Yürütülen hizmetlerin saha uygulamalarına ilişkin, alanda çalışan yönetici ve meslek elemanları tarafından merkezde çalışan personele bilgi aktarımlarını içeren etkileşimli toplantılar, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen diğer hizmet alanlarında da devam edecek.