…
05 Şubat 2020, Çarşamba Ankara,Türkiye

Milli Takıma Koşuyor


Rize’de koruma ve bakımımız altında büyüyen gencimiz Yusuf Caner Atacihan, masa tenisinde adım adım milli takıma koşuyor.

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi 10.sınıf öğrencisi olan genç sporcumuz, katıldığı Türkiye Şampiyonasında 8-18 yaş aralığında Mental Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Yavuz Kocaömer 3. Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası 3 Şubat’ta Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleştirildi.

Şampiyonaya, Rize İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evinde koruma ve bakım altında bulunan 17 yaşındaki gencimiz Yusuf Caner Atacihan, Bakanlığımız adına katıldı.  Atacihan,  8-18 yaş aralığında Mental Türkiye Şampiyonu oldu.

Yusuf Caner Atacihan, Antalya’nın Kemer ilçesinde 14-18 Ocak tarihlerinde yapılan ve 30 sporcunun yarıştığı Bölge Şampiyonasında 8-18 yaş mental kategorisinde, peş peşe 6 maç kazanarak Karadeniz Bölge Şampiyonu olmuştu. Genç sporcu bu başarısı ile Türkiye Finalleri ve Milli Takım seçmelerine katılma hakkı kazanmıştı.

TESYEV ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi destekleri ile bu yıl 3.sü düzenlenen Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasına 49 ilden 180 Özel Sporcu 150 Antrenör ve İdareci 100 Özel Sporcu ailesi olmak üzere toplamda 430 kişi katıldı.