…
…
…
28 Mayıs 2019, Salı Ankara, Türkiye

Koruyucu Aileler İftar Yemeğinde Buluştu


Ankaralı koruyucu aileler, Ankara İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında buluştu.
Vilayetler evinde düzenlenen programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven, Bakanlığımız ve Ankara il Müdürlüğünden yetkililer ile çok sayıda koruyucu aile çocuklarıyla birlikte katıldı.
İftar yemeğinde konuşan Genel Müdürümüz Güven, koruyucu aileleri ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek çocuklarımızı mutlu yuvalarında yarınlara hazırlayan, koruyucu ailelerimizi ağırlamanın memnuniyetini yaşıyoruz.“ dedi.
Devletin her zaman vatandaşına şefkatle kucak açtığını hatırlatan Güven şöyle devam etti: “Çocuklarımız ise herkesten, her şeyden önce gelir. Ebette ki devletimizin imkânları bütün çocuklarımıza bakmaya yeter ama imkânlar ne olursa olsun, sizin çocuklara verdiğiniz sevginin, aile sıcaklığının yerini tutamaz. Şunu da bilmenizi isterim ki Devletimiz de bütün gücü ve imkânları ile sizin yanınızdadır ve olmaya devam edecektir.“
2002 yılında sadece 515 çocuğun koruyucu aile yanında bakıldığını hatırlatan Genel Müdürümüz, bugün ise 5540 ailenin yanında 6782 çocuğa bakıldığını söyledi.
Genel Müdürümüz Güven, bu alanda yapılan çalışmaların bir iyilik hareketi olduğunu belirterek, katkılarından dolayı koruyucu ailelere teşekkür etti.