…
…
…
…
…
…
…
…
15 Ekim 2019, Salı Ankara,Türkiye

Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitici Eğitimi Yapıldı


Genel Müdürlüğümüz tarafından “Koruyucu Aile Sistemini Güçlendirmek Amacıyla Yürütülen Çalışmaların Desteklenmesi” projesi kapsamında düzenlenen  “Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitici Eğitimi” Ankara’da yapıldı.

Koruyucu Aile Hizmetlerini yürüten meslek elamanı personele yönelik düzenlenen program ile koruyucu ailelerin eğitilmesi amaçlanıyor.

UNICEF işbirliği ile yürütülen “Koruyucu Aile Sistemini Güçlendirmek Amacıyla Yürütülen Çalışmaların Desteklenmesi” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitime 77 ilden 86 meslek elemanı katıldı.

Eğitici Eğitimi

Koruyucu Aile alanında çalışanların mesleki gelişim açısından desteklenmesi ve hizmette niteliğin arttırılmasının hedeflendiği program dört gün sürdü.

Korunmaya muhtaç çocuğun öz ailesi dışında bir başka aile yanında yetiştirilmesine ilişkin olarak planlanan bir program olan Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitim Paketinde; “Merhaba”, “Hazırım” ve “Birlikteyiz”, “İki Ailelik”, “Güvenli Bağ Kurma”, “Yaşam Düzeni”, “Beceri Kazanma”, “Travma ve İstismar”, “Bağımlılık” başlıklarında konular ele alındı.

Ailelerin Güçlendirilmesi

Bu eğitimi alan eğiticiler tarafından koruyucu ailelere verilecek , “temel anne baba”, “çocuk gelişimi” ve  “iletişim” gibi eğitimlerle koruyucu ailelerin güçlendirilmesi planlanıyor. Koruyucu ailelerin donanımı arttırması hedeflenen eğitimlerle ailelerin yanına yerleştirilen çocukların duyarlı ve sevgi dolu aile ortamlarda büyümesi amaçlanıyor. Aileleri güçlendirmek için yapılacak çalışmaların koruyucu aile hizmet modelinden faydalandırılan ve geliş öyküleri travmatik olan çocukların rehabilitasyonuna da olumlu etki sağlaması bekleniyor.

Eğitimler Devam Edecek

Koruyucu Aile alanında çalışanların mesleki gelişim açısından desteklenmesi ve hizmette niteliğin arttırılmasını amaçlayan programlar kapsamında daha önce de Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitici Eğitimi ve Lider Kolaylaştırıcı Eğitimi çalışmaları yapılmıştı. Bilindiği gibi, Koruyucu aile çalışmaları ülke genelinde Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"  ile 19 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da yapılan 'Koruyucu Aile' tanıtım toplantısı ile başlamıştı.