…
12 Haziran 2015, Cuma

Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklara Yönelik Eğitimler Sürüyor


Çocuk Hakları Komiteleri aracılığı ile kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklara ulaşmak için geliştirilen projenin eğitimi Mersin’de yapılıyor.
Genel Müdürlüğümüz ve UNICEF’İN teknik işbirliği gerçekleştirilen toplantıya Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, UNICEF Türkiye temsilciliğinden Meriç Ramazanoğlu, Serap Arslan Tomas, Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri, Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar, Suriyeli çocuklar ve yetişkin koordinatörleri katıldı.
Dört gün sürecek olan toplantının ilk gününde açılış konuşmalarının ardından  beklentilerin  alınmasına yönelik çalışmalar yapıldı.
Grup çalışmalarıyla devam edecek olan  program illerdeki eğitimin planlanması ve çalışmaların genel bir değerlendirmesi ile sona erecek.
Kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla topluma entegrasyonlarının sağlanması amacıyla  düzenlenen eğitimlerin ilki Urfa’da ikincisi Ankara’da gerçekleştirilmişti.
Programa katılan çocuklar Mersin'in tarihi turistik ve güzellik mekanlarından kız kalesi ve cennet cehennemi  gezerek hoşça vakit geçirdiler.