…
30 Nisan 2020, Perşembe Ankara,Türkiye

İngilizce Web Sayfamız Yayında


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü İngilizce web sayfası yayınlandı.

Tamamının İngilizce metin ile yayında olması için çalışmaların devam ettiği web sayfasında ilk olarak öncelikli bilgiler uzman çalışanlar tarafından İngilizceye çevrilerek yayına hazırlandı.

Bakanlığımızca  yürütülen çalışmalarla son yıllarda çocuk koruma sisteminde  köklü dönüşümler sağlandı. Çocukların gelişimini desteklemek ve risklere karşı bilinçli ve duyarlı nesillerin yetişmesini sağlamak üzere koruyucu ve önleyici hizmetlere ağırlık verildi.

Genel Müdürlüğümüz hizmetlerine ilişkin mevzuat, istatistik, yayın, uygulama, haber ve iletişim bilgilerini içeren internet sitemiz bu hizmet politikası doğrultusunda sürekli olarak güncellenerek ve geliştiriliyor.

Ülkemizdeki çocuk koruma hizmetlerinin, Dünya’da tanınırlığı ile ulaşılabilirliğini arttırmak amacıyla, “https://www.ailevecalisma.gov.tr/chgm-en/” URL adresimizde Genel Müdürlüğümüzün hizmetleri, mevzuatımız, haberlerimiz ve iletişim bilgilerimizin İngilizce çevirisi yayınlandı. İstatistiklerimiz, sıkça sorulan sorular ve tanıtımların İngilizce  yayınlanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.