…
26 Mayıs 2015, Salı

İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri İle Uygulayıcı Personele Yönelik Hizmetiçi Eğitim Programı


Çocuk Koruma Hizmetlerinde İl Koordinasyonlarının  yeni çocuk koruma modeline uygun olarak işlevselliğini ülke genelinde arttırmaya yönelik Genel Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis ve  Osmaniye İl Koordinasyon Üyesi uygulayıcı personeline verilen  hizmet içi eğitim programları sona erdi.

Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 20-23 Mayıs tarihleri arasında Ankara/Haymana'da gerçekleştirilen  eğitime, 5 ilin  İl Koordinasyon Üyesi uygulayıcı personeli katıldı.  Söz konusu illerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Temsilcisi (Sekreterya sorumlusu), Mahkeme Sosyal Çalışma Görevlisi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Belediye Başkanlığı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Baro, Üniversite ve Çocuk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin eğitim aldığı program dört gün sürdü.


Eğitimlerin,  Doç. Dr. Hasan Büker, Doç. Dr. Sebahattin Gültekin, ilgili daire personeli ve daha önce eğitim almış eğiticiler tarafından verildiği programda; Çocuk Koruma Alanı ve Koordinasyon, Yeni Çocuk Koruma Modeli ve Strateji Belgesi, Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarına İlişkin Mevzuat – Sorumluluklar, Tedbir Kararları Bilgi Sistemi, Çocuğa Karşı Şiddeti İzlemek ve Önlemek İçin Göstergeler, Motivasyon ve Takım Çalışması gibi konularda sunumlar ve çalışmalar yapıldı.

 

Konuya ilişkin yaygınlaştırma çalışmaları eğitim verilen illerde yerinde izleme ve rehberlik çalışmaları ile devam edecek. Kalan 40 il için eğitimlerinin 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.