…
12 Mayıs 2015, Salı

İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri İle Uygulayıcı Personele Yönelik Eğitici Eğitimi Programı


Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından; Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız taşra teşkilatında görevli idareci ve meslek elemanlarından oluşan ve İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri İle Uygulayıcı Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programlarında görev alacak personelin yetiştirilmesi amacıyla Ankara/Haymana’da “Eğitici Eğitimi”  düzenlendi.
2005 yılında çıkarılan 5395 sayılı çocuk koruma kanununa göre; illerde hizmet veren İl Koordinasyonların işlevselliğini arttırmaya yönelik çalışmalar ekseninde gerçekleştirilen eğitim programına Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer ve ilgili daire personeli katıldı.
İl ve ilçe koordinasyonlarının çocuk koruma alanında etkin hizmet verebilmesi için il koordinasyon üyesi yöneticiler ile koruyucu ve destekleyici tedbirleri uygulamada görev alan  uygulayıcı personele yeni çocuk koruma modeline yönelik “Çocuklar için Adalet Projesi” kapsamında 21 pilot ilde yapılan eğitimlerin ülke genelinde yaygınlaştırılması ve kalan 60 ilde  gerçekleştirilecek eğitim çalışmalarının 2016 yılında tamamlanması planlanıyor. Nisan ayında Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinden 20 ilin İl Koordinasyon üyesi yöneticileri ile uygulayıcılarına yönelik olarak gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programları 23 Mayıs’ta sona erecek. İlerleyen süreçte illerde yerinde izleme ve rehberlik çalışmaları ile tamamlanacak kapsamlı eğitimler düzenlenmeye devam edilecek.