…
14 Mayıs 2015, Perşembe

İl Koordinasyon Üyesi Yöneticilere Yönelik Eğitim Programı


İl Koordinasyonlarının yeni çocuk koruma modeline uygun işlevsellik kazanması amacıyla İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri ve Uygulayıcı Personele yönelik hizmet içi eğitim programları  Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Kilis, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş il yöneticilerinin katılımı ile Ankara/ Haymana’da yapıldı.
Genel Müdürlüğümüz Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programına İl Koordinasyon Üyesi yöneticileri katıldı. Eğitim kapsamındaki 10 ilde görev yapan; Vali Yardımcısı, İl Belediye Başkanı, Çocuk Mahkemesi Hakimi, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Halk Sağlığı Müdürü, İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü, İl Gençlik Hizmetleri Müdürü, İl Denetimli Serbestlik Müdürü, Baro Başkanı ve İl Sekretarya Sorumluları için düzenlenen eğitim 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin’in yaptığı açılış konuşması ile başlayan eğitim programına Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı  Hacer Başer ve daire personeli katıldı. Eğitimler  Doç. Dr. Hasan Büker, Doç. Dr. Sebahattin Gültekin, Daire Başkanlığı personeli ve daha önce eğitim almış eğiticiler tarafından verildi. Programda Çocuk Koruma Alanı ve Koordinasyon, Motivasyon, Takım Çalışması, Yeni Çocuk Koruma Modeli ve Strateji Belgesi konularında interaktif çalışmalar yapıldı.
 
5395 sayılı çocuk koruma kanunu gereğince, Çocuk Koruma alanında hizmet veren İl Koordinasyonların işlevselliğini arttırmaya yönelik olarak düzenlenen eğitimler, geçtiğimiz nisan ayında  da;  Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli ve Hatay İl Koordinasyon Üyesi yöneticilerle yapılmıştı.