…
10 Haziran 2020, Çarşamba Ankara,Türkiye

İç Denetim Toplantısı Genel Müdür Koç Başkanlığında Yapıldı


İç Denetim toplantısı Genel Müdür Uzm. Dr. Orhan Koç başkanlığında yapıldı. Bakım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından çalışmaları devam ettirilen toplantıya ilgili daire başkanı ve meslek elemanları katıldı.

Çocuk hizmetleri alanında 2020 yılı "Çocuk Bakımında Minimum Standartlar" başlığı altında sürdürülen çalışmalarla şeffaf ve hesap verilebilir yönetim anlayışı doğrultusunda, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda hayata geçirilen “iç denetim programı” kapsamında yapılacak rehberlik çalışmalarıyla, verimliliğin arttırılması hedefleniyor.

Hizmetlerde Standart

Kamu yönetiminde iç denetimin, bir öz değerlendirme fırsatı olarak görülmesi gerektiğini belitten Genel Müdür Koç; bu şekilde hizmette aksayan yönlerin görünür olacağının ve gereken müdahalenin zamanında yapılabileceğini söyledi.

İç denetim mekanizması ile elde edilen çıktıları bir hastalığın semptomlarının ortaya konulmasına benzeten Koç, bu durumun da izlenecek yol haritasını belirlemede önemli olduğunu ifade etti.

Çocuk koruma sisteminin çocuğun sisteme girdiği ilk andan itibaren sistematik bir yol izlediğini hatırlatan Koç şöyle devam etti: “Tedbir kararlarının alınması, çocuğun bakım altına alınması, çocuk katılımı, beslenme, sağlık, eğitim, hayata hazırlama, izleme ve raporlama dahil pek çok süreç, bir bütünün alt işlemleri olarak birbiri ardına gerçekleştiriliyor. Her bir sürecin sağlıklı ve verimli yönetimi nihai olarak sistemin etkili olarak işlemesini sağlıyor. Bu bakımdan çocuk koruma siteminde, bilimsel bir metodoloji  ile ortaya konulan kuralların belirlenerek,  kişilerden bağımsız olarak bu kurallar çerçevesinde işlerin yürütülmesi büyük önem taşıyor. İç denetim kapsamında yapacağımız bütün çalışmalar, bütün bu işleyişi standardize edeceği için yapılan iş de kanıta dayalı olarak gerçekleşecektir.” 

Genel Müdür Koç başkanlığında yapılan toplantıda Bakanlığımız İç Denetim Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda ortaya koyulan 13 bulgu ve 69 öneri ele alındı.

Eylem planları üzerinde şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve bu çalışmalara ilaveten yapılması gerenken konular masaya yatırıldı.