…
…
…
…
…
…
…
…
23 Ocak 2020, Perşembe Ankara,Türkiye

Harçlıklarıyla Hayvanları Beslediler


Çocuklarımız karın yağması ve havaların soğuması ile yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanları unutmadı, doğaya yem bıraktı.

Sivas Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanına kuşlar için özenle yemleri yerleştiren çocuklar, hem eğlendiler hem de örnek oldular.

Sivas Sevgi Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde korunma ve bakım altında kalan çocuklarımız kış günlerinde beslenecek yem bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

Harçlıklarını Hayvanlar İçin Biriktirdiler

Sivas Sevgi Çocuk Evlerinde korunma ve bakım altında bulunan yaşları 7 ve 18 yaşarasında değişen 56 çocuğumuz kendi harçlıkları ile aldıkları buğday, yem gibi kuşların kolaylıkla yiyebilecekleri besinleri ve kaldıkları evlerde yemeklerden sonra artan ekmekleri biriktirerek, doğaya bıraktılar.

Doğaya Saygı

Çocuklarımızın sosyal sorumluluk alma, hayvan sevgisi, doğadaki tüm canlılara saygı duyma ve merhamet duygularının gelişimine katkıda bulunmasının amaçlandığı Doğaya Yem Bırakma projesinin bütün kuruluşlarda hayata geçirilmesi planlanıyor.

“Hayvanları koruyalım, onlara zarar vermeyelim”

Kendi harçlıklarıyla hayvanları beslemekten mutlu olduğu gözlenen çocuklarımız, hayvanların aç kalmasından endişe duyduklarını ve proje sayesinde onlara yardım etmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler.  “Hayvanları koruyalım, onlara zarar vermeyelim” şeklinde çağrıda bulundular.