…
30 Ocak 2020, Perşembe Ankara,Türkiye

Genel Müdürümüz TBMM’de Komisyona Bilgi Verdi


Başta Rabia Naz Vatan olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı.

Komisyona bilgi veren Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven, Rabia Naz Vatan'ın ailesini ekonomik ve psikolojik destek için ziyaret edildiğini belirterek, "Bütün süreçlerde psikososyal destek sağlamak üzere ailenin yanında olmaya gayret ettik." dedi.

Kuruluşlarda Dönüşüm

Hizmet modellerinin çağın gerekleri ve çocukların üstün yararı ilkesince önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini anlatan Genel Müdürümüz, 2005 yılından bu yana koğuş tipi yapılardan ev tipi bakım kuruluşlarına geçilerek büyük bir yapısal değişikliğin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Aile Odaklı Hizmet Anlayışı

Aile odaklı hizmetlerin çocuk koruma sisteminin odağına yerleştirildiğini belirten Güven, 7 bin 300'ü koruyucu aile yanında, 14 bini bakım altında olan 21 bin çocuğun korumasının sağlandığını söyledi. Bu hizmet modellerinin yanı sıra 128 bin çocuğun da kendi ailelerinin yanında desteklendiği bilgisini verdi.

Koruyucu Önleyici Hizmetler

Bakım odaklı çocuk koruma sisteminden aile odaklı hizmet modeline geçiş yapıldığını aktaran Genel Müdürümüz,  koruyucu önleyici hizmetlerin çocuk koruma sisteminin ana unsuru yapıldığını ve bu anlayışla Mobil Sosyal Hizmet ve Çocuklar Güvende gibi pek çok proje ve programın hayata geçirildiğini söyledi.

Personele Eğitim

Sosyal medyanın çocuklar için ciddi risk oluşturduğuna dikkati çeken Güven, uzmanlarla taramalar yaparak, tespit edilen sorunların Emniyete ve BTK'ye bildirilerek ortaklaşa çalışıldığını  anlattı.

Çocukla çalışan kişilerin bilgi sahibi olmasının önemine değinen Güven, 15 bin personelin eğitildiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının yatılı kuruluşlarındaki personele yönelik de eğitim verildiğini söyledi.