…
24 Haziran 2015, Çarşamba

Dünya Şampiyonasının En Neşeli Takımı Türkiye Oldu


Devlet Koruması Altındaki Çocuklar Arası Futbol Şampiyonası Polanya’nın başkenti Varşova’da yapıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen şampiyonada ülkemizi Aydın İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda kalan 10 çocuğumuz temsil etti. Türkiye’nin ikinci kez yer aldığı  şampiyonaya 28 ülke katıldı. Şampiyona sonunda takımımız dünya 6.'sı olurken aynı zamanda şampiyonanın en neşeli takımı olmaya hak kazandı.

 

“En neşeli takım” seçilerek şampiyona komitesi tarafından sertifika ve kupa ile ödüllendirilen takımımız bu ünvana şampiyonaki diğer ülke çocuklarıyla kurdukları diyologlar, yenilgi alan takımlara gösterdikleri dostsever yaklaşımlar   ve müsabalarda  takındıkları tavırların yanısıra; şampiyona süresince yapılan aktiviletelere katılımları ve burada gösterdikleri içtenlikli davranışları ile sahip oldular.

 

Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan  takımımızı makamında kabul etti. Yakından ilgilendiği çocuklara çeşitli hediyeler veren Özcan, şampiyonaya  katılmış olmanın ülkemizin prestiji açısından değerli olduğunu belirterek  ülkemizin önümüzdeki  yıllarda yapılacak şampiyonalarda da temsil edilmesinin önemli olduğunu söyledi.