…
29 Temmuz 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

Danışmanlık Tedbiri Uygulama ve Eğitici Eğitimi Başladı


5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu uyarıca çocuklar ve ailelerine rehberlik etmeye yönelik danışmanlık tedbirinin illerde uygulayıcılar tarafından etkin bir şekilde yerine getirilmesi için düzenlenen eğitim Ankara’da başladı.

Çocuklar ve Ailelerine Rehberlik
5395 sayılı kanun uyarıca çocuğun bakımından sorumlu olan kimselere çocuk yetiştirme konusunda; çocuklara da eğitim ve gelişimleri ile ilgili sorunlarının çözümünde yol göstermeye yönelik rehberlik etmek üzere uygulanan danışmanlık tedbiri Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlığımız tarafından uygulanıyor.  Çocuk koruma kanununun koruyucu önleyici hizmetlere yönelik önemli bir fonksiyonunu yerine getiren uygulama ile tespit edilen aile ve çocuklara mesleki olarak ihtiyaç duydukları rehberlik hizmeti veriliyor. 

Etkin Uygulama
Danışmanlık tedbirinin İl Müdürlüklerinde uygulamasını yapan mesleki personelin donanımının artırılması amacıyla eğitim programı düzenlendi. Beş gün sürecek eğitim programında; tedbir kararının uygulandığı çocuklara ilişkin değerlendirmeler, çocuk ve ailelerle iletişim ve görüşme teknikleri,  yasal süreçte çocukla görüşme, risk altındaki çocukla çalışma ve uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlar gibi başlıklar ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığından formatör eğiticiler tarafından verilecek eğitime İl Müdürlüklerimizden 61 meslek elemanı ile Genel Müdürlüğümüzden ilgililer katılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca oluşturulan danışmanlık tedbiri kapsamında uygulanacak psikososyal destek modülleri için, süreç içerisinde her iki Bakanlık işbirliğinde güncellenme çalışmaları yapılacak.