…
…
…
…
…
…
14 Mayıs 2020, Perşembe Ankara,Türkiye

Çocuklarımızın Renkli Ramazan Etkinlikleri


Bakanlığımıza bağlı çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan ve salgın için alınan tedbirler dolayısıyla evden çıkmayan çocuklarımız,  Ramazan ayı dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıyor.

Çocukların evde geçirdikleri zamanı verimli hale getirmenin amaçlandığı faaliyetler psiko-sosyal gelişimlerinin arttırılması ve çocuklara farklı alanlarda farkındalık kazandırılması hedefleniyor.

Okullarda 23 Mart tarihinde uzaktan eğitime başlanmasıyla evlerdeki yaşam saatleri düzenlendi.  Çocukların ev içinde olabildiğince keyifli ve verimli zaman geçirmeleri için ders takibi, kitap okuma, kişisel bakım, spor ve hobi saatleri planlandı.

Ramazan ayı ile birlikte çocuklar manevi değerler ve geleneklerin canlı tutulması için pek çok etkinlik yaptı. Evlerde çocukların çizim ve anlatımlarıyla Ramazan ayının anlam ve önemini içeren “Ramazan Köşesi” hazırlandı. İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen Değerler Eğitimi eğitmenleri tarafından canlı bağlantılar sağlanarak değerler eğitimine devam edildi.

Ramazan ayı boyunca “Paylaşmak Güzeldir” teması ile çocuklarda farkındalık oluşturmaya yönelik sadaka kutusu yapıldı. Çocukların harçlıklarından biriken paralar “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışlandı.

Geleneksel Ramazan eğlenceleri de unutulmadı,  çocukların sergilediği “Hacivat-Karagöz” oyunları ile iftar sonrası evlerde neşeli anlar yaşandı.

Kuruşlarda iftar mönülerinde ramazana özgü gıdaların bulundurulmasına özen gösterilirken iftar ve sahur sofraları çocuklarla birlikte hazırlandı.

Ramazan ayı ile ilgili her güne  bir görev veren hedefler takvimi hazırlanarak insanlara gülümsemek, Allah‘ın isimlerini öğrenmek gibi çeşitli dini bilgiler çocuklara aktarıldı.

Çocuklarımızın yaşadıkları evlerde yaptığı diğer bazı etkinlikler şöyle:

Mukabele, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenme,  İftar ve Sahur Programları, Salavat-ı Şerife çekmek, Namaz surelerinin ezberlenmesi, Maket Camii yapımı, İftar Duasının Ezberlenmesi, Ramazan Pidesi Yapımı, Osmanlı Macunu Yapımı…