…
…
…
…
…
…
02 Mart 2020, Pazartesi Ankara,Türkiye

“Çocuk Vizyon Belgesi Bölge Çalıştayları” Başladı


Genel Müdürlüğümüzce koruyucu ve önleyici hizmetlerin yerinde incelenerek ihtiyaç duyulan düzenlemelerin yapılması ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması ekseninde çocuk vizyon belgesinin hazırlanması amacıyla düzenlenen “Çocuk Vizyon Belgesi Bölge Çalıştayları” başladı.

Bütün illeri kapsayacak şekilde 8 grupta gerçekleştirilmesi planlanan çalıştaylar ile çocuk vizyon belgesinin hazırlanması ve koruyucu önleyici alanda yürütülen hizmet verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı II. 180 gün icraat programında yer alan “Çocuk Koruma Sisteminde Koruyucu Önleyici Hizmetlerin Güçlendirilmesi Kapsamında gerçekleştirilecek çalıştayların 1 ve 2.si  İzmir ve Adana’da eş zamanlı olarak başladı.

81 il için 8 çalıştay

Adana ve İzmir’de yapılan ve üç gün sürecek olan çalıştaya; çocuk hizmetlerinden sorumlu il müdür yardımcıları, çalışmanın yapılacağı ildeki İl Çocuk Hakları Çocuk Komitesi çocuk temsilcileri, İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katılıyor.

İzmir’de yapılan 1.  Grup çalıştaya; Aydın, Manisa, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta, Denizli, Uşak,ve Kütahya il müdürlüklerinden temsilciler katılıyor.

Adana’da yapılan 2.Grup çalıştaya; Karaman, Mersin, Niğde, Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri ve Sivas il müdürlüklerinden temsilciler katılıyor.

Çalıştayların, Mart ve Nisan aylarında Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Trabzon, Diyarbakır ve Van il merkezlerinde 81 ili kapsayacak şekilde 8 grupta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Koruyucu önleyici hizmetler

Koruyucu önleyici hizmetler alanında 7 ana başlığın ele alınacağı çalıştaylarda İl/İlçe Koordinasyon Sekretarya Birimlerinin ile Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimlerinin çalışmaları masaya yatırılacak. Okul Destek Projesi kapsamında yapılan çalışmalar, Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimlerinin çalışmaları, Çocuklar Güvende Programı çalışmaları ve Sokakta Çalışan Çocuklara Yönelik Mobil Ekiplerin çalışmaları da çalıştayda ele alınacak konu başlıkları arasında yer alıyor. Ayrıca çocuk hakları alanında yapılan çalışmalar çalıştayda konuşulacak konular arasında.

Çalıştayın ilk iki gününde Genel Müdürlüğümüzde görev yapan çalışanlar tarafından koruyucu ve önleyici hizmetlere ilişkin bilgilerin yer aldığı sunumlar yapılacak.  İl Müdürlüklerinden katılan çalışanların da katkısı ile yapılan çalışmalar değerlendirilecek.  Hizmetlerin etkinliği ve verimliliğinin artırılmasına yönelik öneriler alınacak.

Çocuk Vizyon Belgesine Yönelik Çalışmalar

Çalıştayın Çocuk Vizyon Belgesi hazırlanmasına ilişkin 3. gününde Bakanlık çalışanları, il müdür yardımcıları, İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Çocuk Hakları İl Komiteleri çocuk temsilcileri, akademisyenler ve STK temsilcilerinin katılımıyla Çocuk Vizyon Belgesi taslak metni hazırlanacak.