…
04 Haziran 2020, Perşembe Ankara,Türkiye

Çocuk Hizmetlerinde Devir Teslim


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine vekâleten Uzm. Dr. Orhan Koç atandı.

Yaklaşık dört yıl önce Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan ve ardından Genel Müdürlük görevini yürüten Dr. Selahattin Güven, yerini yapılan törenle Uzm.Dr. Orhan Koç’a devretti. Halen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yapan Orhan Koç, vekâleten yürüteceği Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yapılan törenle devraldı. Koronavirüs nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde birimleri temsilen az sayıda personelin katılımıyla gerçekleşen devir teslim, duygusal anlara sahne oldu.

Kariyerinde bu görevi taşımaktan gurur duyduğunu ifade eden Selahattin Güven, “ülkemize ve insanımıza hizmet etmenin en kutsal alanlarından birinde sorumluluk almak ve bunu siz değerli çalışan arkadaşlarımla birlikte yerine getirmekten çok mutluyum” dedi. Birçok önemli projede Bakanlık ailesinin bütün birimlerinin birlikte çalıştığını hatırlatan Güven, “Bu süreçte deneyim ve birikiminden yararlandığım değerli ağabeyime görevi devrediyor olmaktan mutluyum. Bürokrasi ve mesleki geçmişindeki çok önemli çalışmaların yanı sıra, sonrasında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünde de çok güzel çalışmalara imza attı. Şimdi de çocuk hizmetleri alanında çok değerli çalışmaları sizinle birlikte ortaya koyacağından, keyifli bir çalışma ortamında yola devam edeceğinden hiç kuşkum yok” dedi.

Görevi devralan Uzm. Dr. Orhan Koç, Bakanlık ailesi içinde yan yana birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güven’e yerine getireceği yeni görevlerde başarı diledi. Hizmetleri daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Güven’e şimdiye dek sürdüğü başarılı çalışmaları için teşekkür eden Koç, engelli bir vatandaş tarafından yapılan, tual üzerinize yağlı boya bir resim hediye etti. Güven de Koç’a,  geçtiğimiz yıllarda Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan “Çocuk Gözüyle Paylaşmak “ konulu fotoğraf yarışmasında birinci olan bir fotoğrafı hediye etti.