…
22 Haziran 2015, Pazartesi

Çocuk Destek ve Gelişim Programı Çalıştayı Başladı


Korunma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik oluşturulacak “Çocuk Destek ve Gelişim Programı” ihtiyaç analizi çalıştayı, Ankara Kızılcahamam’da başladı.
 


Genel Müdürlüğümüz Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalıştay ile çocuk evleri, çocuk evleri sitesi, çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında bakım altında bulunan çocuklara yönelik olarak bir program geliştirilmesi planlanıyor. Kızılcahmam’da başlayan ilk çalışma toplantısında söz konusu programa ilişkin ihtiyaç analizi yapılacak.
 


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin tarafından açılışı yapılan programa, çocuk evleri, çocuk evleri sitesi, çocuk yuvası, yetiştirme yurtları ve çocuklara yönelik hizmet veren meslek elemanları ile Genel Müdürlüğümüz personeli katıldı. Açılışta konuşan Temindar Aytekin, geliştirilecek olan programın önemine vurgu yaparak, çalıştayda yapılacak çalışmalar üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini ifade etti. Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Aydınbelge ise program hakkında değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, oluşturulacak program  ve  izleyen süreç hakkında bilgi verdi.
 


Prof. Dr. Kültegin ÖGEL koordinesinde gerçekleştirilen çalıştayda; sorun tespiti, ihtiyaç değerlendirmesi, oluşturulacak olan programın içeriği ve programın temellerinin oluşturulması konularında çalışmalar yapılacak.