…
21 Temmuz 2019, Pazar

Bakan Selçuk, Ulusal Çocuk Günü Etkinliklerine Katılmak Üzere Endonezya’da


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, temaslarda bulunmak üzere Endonezya'da.

Ziyareti kapsamında ikili temaslarda bulunacak olan Bakan Selçuk, Endonezya Ulusal Çocuk Günü Kutlamalarına katılacak.

İki Ülke Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalanacak
Bakan Selçuk ziyareti boyunca Endonezya Cumhuriyeti Sosyal İşler Bakanı Agus Gumiwang KARTASASMITA, İşgücü Bakanı Muhammad Hanif DHAKIRI ve  Kadının Güçlendirilmesi ve Çocukların Korunması Bakanı Johana Susana YEMBISE ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

İkili görüşmelerin devamında iki ülke arasında Halk Sağlığı Sigortası Hususunda İşbirliği Mutabakat Zaptının İmza Töreni ile Kadının Güçlendirilmesi ve Çocukların Korunması Hususunda İşbirliği Mutabakat Zaptının İmza Töreni gerçekleştirilecek.

Bakan Selçuk, Ulusal Çocuk Günü Kutlamaları Etkinliklerine Katılacak
Endonezya Ulusal Çocuk Forumu'nun Kapanış Töreninde bir  konuşma gerçekleştirecek olan Bakan Selçuk, daha sonra da Ulusal Çocuk Günü Kutlamaları Ana Etkinliğine katılacak.

Bakan Selçuk, Çocuk Dostu Şehir Ödüllerinin Takdimi töreninde de bulunacak. Politika, program ve faaliyetlerle çocuk haklarının ifasını ve korunmasını kapsamlı ve sürdürülebilir bir şekilde planlayan; çocuk haklarına dayalı bir kalkınma sistemi geliştiren şehirlere ödül verilecek olan törende Bakan Selçuk da bir konuşma gerçekleştirecek.