…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Nisan 2020, Çarşamba Ankara,Türkiye

Alanda Çalışanlar İçin Uzaktan Eğitimi Yapıldı


Bakanlığımızca tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 nedeniyle getirilen tedbir ve karşılaşılan sorunların gözden geçirilerek, çözüm önerilerinin ele alındığı uzaktan eğitim, ilgili personel ve idarecilerin katılımı ile Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven başkanlığında yapıldı.

Bakanlığımız tarafından, COVİD-19 nedeniyle illerdeki çalışma esaslarına getirilen yeni düzenlemeler ve alınan önlemler hakkında görüş alış verişinde bulunmak amacıyla “Uzaktan Eğitim Programı” gerçekleştirildi. Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven’in başkanlığında ve ilgili daire başkanları eşliğinde, online olarak gerçekleştirilen eğitime, 81 ilde görev yapan personel katıldı. İllerde çocuk hizmetlerini yürüten birimlerde görev yapan idareci ve meslek elemanlarının yanı sıra; çocuk bakım kuruluşlarının müdürleri, il müdür yardımcıları ve ilgili personelin katıldığı eğitimde coronavirüs nedeniyle işleyişe getirilen yenilikler, bunların uygulanmasındaki kazanımlar ve güçlükler ile sahadan iyi uygulama örnekleri gibi konu başlıkları ele alındı.

İl Müdürlüklerinde görev yapan çalışanların, bağlı bulundukları kuruluştaki UZEM kullanıcı isim ve şifresi ile katıldığı eğitim, görüşülen konular hakkında yapılan sunumun ardından, soru cevap şeklinde devam etti. Birimlerde görev yapan personelin coronavirüs nedeniyle geçilen yeni çalışma düzenine adaptasyonunun arttırılmasının hedeflendiği uzaktan eğitimlerin, çocuk alanındaki bütün hizmetleri içerecek şekilde önümüzdeki günlerde de devam etmesi planlanıyor.