…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Nisan 2019, Çarşamba Ankara, Türkiye

Çocuklarımız Bayramlarını Coşkuyla Kutladı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü, tüm illerdeki kuruluşlarımızda coşkuyla kutlandı.

“Çocuk Bahçeleri”
23 Nisan günü eş zamanlı olarak 81 ilde "çocuklar ve sosyal sorumluluk” projesi adı altında gerçekleştirilen etkinliklerde,  günün anısına ağaç dikildi. Daha önce çocuk hakları komiteleri tarafından dikilen ağaçlarla oluşturulan çocuk bahçelerinin bulunduğu şehirlerde de bakım ve sulama yapıldı.

Bakanlığımız tarafından koordine edilen ve bütün kuruluşlarda gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar; halk oyunları, tiyatro gösterileri ve şiir okuma gibi sahne performanslarını sergilediler. Programlarda çocukların keyif alacağı oyun ve etkinliklere yer verildi. Ayrıca illerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı el sanatları ve resim sergileri açıldı.

Ankara’daki çocuklarımız 23 Nisan coşkusunu Saray Sevgi Evleri Sitesi bahçesinde gerçekleştirilen törenle yaşadı. Ankara İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Selahattin Güven’in de katıldığı kutlamalara ilgi büyüktü. Programda günün anısına fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Çeşitli çocuk oyunları,  yarışma ve halk oyunları topluluğunun gösterisiyle renkli anların yaşandığı kutlamaların ardından çocuklara hediyeler dağıtıldı.

İstanbul İl Müdürlüğü tarafından Şeyh Zayed ÇES bahçesinde yapılan etkinlikler 500 çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi. İllüzyon gösterilerinin düzenlendiği programda, törenin yapıldığı alana kurulan stantlarda çocuklar yüz boyama ve kurabiye yapma gibi etkinliklerle doyasıya eğlendiler.

Kan Bağışı Kampanyasına Destek
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ilişkin kutlamalar bütün kuruluşlarımızda çeşitli etkinliklerle bir hafta boyunca devam edecek. Hafta kapsamında çocuklarımız, Kızılay tarafından yürütülen, kan bağışı konusunda halkı bilinçlendirme ve teşvik etme kampanyasına destek verecek.