…
…
…
29 Ekim 2021, Cuma Çanakkale, Türkiye

İl Müdürümüz Muhammet MERMER’in “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’’ Mesajı


     Tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin vatan toprakları üzerinde bağımsızlığını sürdürmek için verdiği büyük mücadelenin vücut bulduğu eser olan Cumhuriyet, köklü tarihimiz için anlamlı bir dönüm noktasıdır. Aziz milletimiz, Cumhuriyet’in temellerini oluşturan ortak duygular ve hedefler etrafında birbirine kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Milletimizin canı pahasına verdiği mücadele ile yazılan kurtuluş destanının heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyet’in ilanını ilk günkü gibi bugün de büyük bir coşku ile kutluyoruz.

     Bütün imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla mücadele verilen Kurtuluş Savaşı, tarihte eşine nadir rastlanan bir zafer ile sonuçlanmıştır. Milletimizin cesareti, sabrı ve azmi ile yazılan bu destan Cumhuriyet ile taçlandırılarak şanlı tarihimize altın harflerle kazınmıştır. Türk milletinin hiçbir şartta bağımsızlığından vazgeçmeyeceğinin en büyük kanıtı Cumhuriyet’imizdir. Bizlere emanet edilen bu değerli mirası aynı cesaret ve kararlılıkla koruyarak büyük bir gururla gelecek nesillerimize emanet edeceğiz.

     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Cumhuriyet Bayramı’mızın 98. yıl dönümünü kutluyorum.

Muhammet MERMER

Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü