…
15 Temmuz 2021, Perşembe Çanakkale,Türkiye

İl Müdürümüz Muhammet MERMER’in “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı


   

Vatanını korumayı dünyadaki en onurlu vazife olarak kabul eden aziz milletimiz, bu toprakların bölünmez bütünlüğünü tarih boyunca kazandığı zaferlerle pek çok kez göstermiştir.

Bağımsızlığını ve milli beraberliğini her şeyin üzerinde tutan milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş; canından aziz bildiği vatan topraklarını canı pahasına korumuştur.

Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında bağımsızlığından ödün vermeyerek yaşayan milletimiz 15 Temmuz gecesinde tek yürek olmuştur. Türk milleti birlik ve beraberlik ruhuyla geceler boyu nöbet tutarak ve meydanları boş bırakmayarak bağımsızlığından vazgeçmeyeceğine dair kararlılığını ortaya koymuştur.

Bir meşale misali vatan sevgisini geçmişten geleceğe taşıyan milletimiz Ay Yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için dik duruşundan asla taviz vermemiştir. 15 Temmuz'da ülkemize karşı yapılmaya çalışılan hain girişim milletimizin canı pahasına gösterdiği mücadeleyle ortadan kaldırılmış ve tüm dünya milletimizin yazdığı destana bir kez daha şahitlik etmiştir.

Bizlere düşen sorumluluk, şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak milletimizin bağımsızlığı için verdiğimiz mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdürmektir. Milli birlik ve beraberliğimizi temsil eden bu anlamlı günde bir an bile düşünmeden vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; kahraman gazilerimize saygılarımı sunuyorum.

 

 

   Muhammet MERMER

Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü