…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Ocak 2024, Cuma Çanakkale

Engelsiz Çanakkale Çalıştayı Kapanış Oturumu Gerçekleştirildi.


Çanakkale Valiliğimiz himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce organize edilen politikaların engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek, engelliliğin sınırlarını ortadan kaldıracak, kentimiz engellileri arasında bilgi ve deneyim alışverişinde bulunularak, sürdürülebilir, gerçekçi, yenilikçi ve bireylerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yapılandırılmasını desteklemek için düzenlenen “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı” 17-18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Çalıştayda Kentte Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik, Kentte Kurumsal Hizmetlere Erişim, Afetlerde Engellilik ve Çözüm Önerileri, Kentte Engelli İstihdamı ve Çalışma Yaşamında Karşılaşılan Sorunlar, Kentimizde Uygulanabilecek Engellilere Yönelik Geliştirilebilecek Uygulama, Eğitim, Organizasyon vb. Yenilikçi Fikir Önerileri olmak üzere 5 konu çalışıldı. 5 masamızda STK ve kamu kurumlarında görev yapan ve konusunda uzman 54 katılımcı çalıştaya destek oldu.

Engelsiz Çanakkale Çalıştayı 2. Oturumu katılımcılara plaket ve katılım belgesi takdimi ve aile fotoğrafı çekimi ile sonlandı.

17 - 18 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlenen ve dolu dolu iki gün geçirilerek tamamlanan Engelsiz Çanakkale Çalıştayı, Çanakkale ilinde yaşanan engellilik alanına ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin ortaya çıkarılmasına önemli bir kaynak niteliği taşıdı.