…
…
…
…
…
…
…
…
26 Ocak 2024, Cuma Çanakkale

Engelsiz Çanakkale Çalıştayı İlk Oturumu Gerçekleştirildi


Engellilik alanında çalışma gerçekleştiren Sivil Toplum Kuruluşlarının talepleri doğrultusunda Çanakkale Valiliğimiz himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce organize edilen 17-18 Ocak 2024 tarihlerinde yapılacak olan “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı” nın ilk gün oturumu ÇOMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Deniz YENGİN moderatörlüğünde Deniz Polisevinde yapıldı.

Engelsiz Çanakkale Çalıştayı’na; Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ, İl Müdürümüz Şuayip ÜNER, İl Müdür Yardımcılarımız Harun HAZIR ve Elif YAMAN, Engelli STK Temsilcileri, akademisyenler, kurum temsilcileri katıldı.

Engelsiz Çanakkale Çalıştayında; kentte erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik, kentte kurumsal hizmetlere erişim, afetlerde engellilik ve çözüm önerileri, kentte engelli istihdamı ve çalışma yaşamında karşılaşılan sorunlar, kentimizde uygulanabilecek engellilere yönelik geliştirilebilecek uygulama, eğitim, organizasyon vb. yenilikçi fikir önerileri gibi çıkarılması gereken değerler ve bunlar için kurum ve kuruluşlara düşen görevler değerlendirildi.