…
…
…
…
…
14 Şubat 2024, Çarşamba Bursa, Türkiye

“Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” Projesi ile Gazilerimiz Öğrencilerle Bir Araya Gelmeye Devam Ediyor


Bakanlığımızca Cumhuriyetin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı kapsamında Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda uygulanan “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” Projesi kapsamında değerli gazilerimiz ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bir araya geliyor.

Eğitim çağındaki çocukların gaziler ile bir araya gelmeleri, yapılan fedakârlıkları birinci ağızdan dinlemeleri ve tarih bilinci edinerek geleceğe bu bilinçle yön vermeleri amacıyla başlatılan “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” Projesi kapsamında Nilüfer ve İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimizce Hatice Gani Erverdi ve İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunda program gerçekleştirildi.

Nilüfer İlçemizde Şehit eşi Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği (BEMŞAD) Başkanı Nevin FIRTINA ile Polis Gazilerimiz Gazi Fuat AYHAN, Haydar UYAR, Feyzullah BAŞER ve İnegöl İlçemizde Kıbrıs Gazilerimiz Selami SEYMEN, Recep AYDIN ve Eyyüp DURMUŞ öğrencilerle bir araya gelerek hayat hikâyelerini paylaştılar ve merak edilen soruları yanıtladılar.

Yıl boyunca sürecek proje kapsamında 17 ilçemizde gaziler ile öğrencilerin buluşturulması hedefleniyor.