…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri


"Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz" diyerek devam ettiğimiz yolda aile olmanın, aile ortamındaki birlik beraberliğin sağlık ve huzur ortamında sürdürülmesini sağlamak en önemli hedefimizdir.

Bu hedeften yola çıkarak Bakanlığımız tarafından başlatılan “Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri”nin ilki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirildi.

Sayın Prof. Dr. İsmail SAĞLAM'ın Moderatörlüğünü yaptığı Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket ORHAN’ın konuşmacı olarak katıldığı programda Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU ve İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL birer konuşma yaptılar.

Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU; “Kadının güçlenmesi ile aile, ailenin güçlenmesi ile toplum güçlenerek ülkemiz dünyada hak ettiği yere bu güçle ulaşarak dünya üzerinde önemli bir aktör olmaya devam edilecektir. Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşisi” ile bir kez daha aile olmanın önemini kavrayarak değerlerimize tutunduğumuzda ortaya çıkan gücün sadece ülkemizdeki değil tüm dünyadaki kadınların umudu olacağından “Türkiye Yüzyılı” kadınların yüzyılı olarak tarihe geçecektir.” ifadelerini kullandı.

İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL; “Cumhuriyetimizin ikinci asrında Türkiye'yi güçlü kılacak en önemli yapı olan aileyi temele alarak "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye" anlayışı ile hareket edilmektedir. Bakanlığımız 'kimseyi geride bırakmayan sosyal hizmet’ bakış açısı ile toplumdaki kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadının güçlenmesi çalışmalarını Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü çatısı altında arz odaklı hizmet olarak yürütmektedir.” dedi.

Söyleşide aile değerlerine vurgu yapılarak kadının aile ve toplumdaki yerinden, öneminden bahsedildi.