…
…
…
…
02 Temmuz 2024, Salı Bursa, Türkiye

Toplumsal Farkındalığın Artırılması, Şiddetin Önlenmesi ve Her Bir Çocuğumuzun Güvende Büyümesi Amacıyla Tüm Kurum Ve Kuruluşlarımız İle Toplantı Gerçekleştirildi


Bir önceki toplantıda alınan kararlar değerlendirildi, Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2024 yılı 2. Dönem toplantısı gerçekleştirildi. İl Müdürümüz Faruk UYSAL tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele verileri, Kadına El Kalkamaz kampanyası kapsamında yürütülen faaliyetler, İl Eylem Planı faaliyetleri, ŞÖNİM ve Konukevi Kapasite verileri koordinasyon gerektiren hususlar hakkında bilgiler sunuldu.

Ardından 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen Koruyucu Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması kapsamındaki yönetmeliğin göre; görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan yılın 2. İl Koordinasyon toplantısı yapıldı. Çocuklara Yönelik Gerçekleştirilen Çalışmalar sunumu ile başlayan toplantıda ilk toplantıda alınan kararların ve uygulamaların değerlendirildi.

Toplantılara; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Bursa Barosu,, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Göç Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nün temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda, şiddete maruz kalan kadınlarımızın korunması ve desteklenmesi amacıyla yeni stratejilerin belirlenmesi, mevcut önlemlerin etkinliğinin artırılması; çocuklarımızın güvenliği, refahı ve korunması için gelecek dönemde atılacak adımları değerlendirildi. Yürütülen faaliyetlerin işlevselliğinin artırılması konularında görüş paylaşımında bulunuldu.