…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Nisan 2022, Pazar Bursa. Türkiye

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu, Çocuklara Yönelik İlimizde Yürütülen Çalışmaları Yerinde Görmek ve Değerlendirmelerde Bulunmak Üzere Bursa’ya Geldi


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu, ilimizdeki programlarına Bursa Valiliğini ziyareti ederek başladı.
 Komisyon Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Sayın Radiye Sezer Katırcıoğlu ile üye milletvekillerinin, Valimiz Yakup Canbolat'ı ziyaretlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Muhammer Doğan, kentte çocuk hakları alanında yapılan çalışmalar ve koruyucu ailelik hakkında sunum gerçekleştirdi.
 
Engel Tanımayan Öğrenciler
 
TBMMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu ilk gün programı kapsamında; Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulunda Engel tanımayan öğrencilerimiz ile bir araya geldiler. Dezavantajlı çocuklara yönelik rehabilitasyon faaliyetleri yürüten merkezin çalışmalarını yerinde incelediler.
 
7'den 70'e Bilgiyle
 
İlimizdeki ziyaretlerinde çocukların araştırma, soru sorma ve okuma isteklerini desteklemek amacıyla hizmet veren Osmangazi Belediyesi Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi (Bilgi Evi)nde devam eden TBBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu merkezin faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar.
 
Koruyucu Ailelerimiz İle Bir Araya Geldiler
 
TBBMM Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı ve üye Milletvekillerimiz ilimiz ziyaretleri kapsamında, yavrularımıza gönüllerini açan Koruyucu Ailemizi ziyaret ettiler. Sıcak aile ortamında büyümeye devam ederek farklı başarılar elde eden çocuklarımız ile bir araya geldiler. 
 
Çocuklarımızı Evlerinde Ziyaret Ettiler
 
Ziyaretlerinin ikinci gününe Umut Çocuk Evimizi ziyaret ederek başlayan TBBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu, çocuklarımızın yaşam alanlarında çalışmaları ve geleceğe dair planları hakkında sohbet ettiler.
 
Çocuklarımız İçin Nitelikli Oyuncaklar
 
TBBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu,  0-12 yaş grubu çocuklarımızın nitelikli oyuncaklarla verimli bir şekilde zaman geçirmesi amacıyla faaliyetlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi Alipaşa Oyuncak Kütüphane'sini ziyaret ettiler. Çocukları okul öncesi eğitime hazırlamayı hedefleyen ve ücretsiz hizmet veren kütüphanenin oyun odalarında ve okuma salonunda incelemelerde bulundular.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ziyaret
 
Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı Sayın Radiye Sezer Katırcıoğlu ile üye milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ederek belediyemizce çocuklarımıza yönelik yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldılar.
 
Bu Mecliste Söz Çocuklarımızın
 
Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi toplantısına katılarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın fikirlerini dinlediler. Ayrıca toplantıda hazır bulunan Bursa’nın ilk çocuk derneği Mun üyelerinin ve Çocuk Hakları İl Komitesi üyelerinin geleceğe dair planlarını konuştular.