…
…
…
…
17 Kasım 2023, Cuma Bursa, Türkiye

TAMP kapsamında Psikososyal Destek Çalışma Grubu Destek Çözüm Ortakları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Psikososyal Destek Çalışma Grubu Destek Çözüm Ortakları Yılsonu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Yerel Düzey Psikososyal Destek Çalışmaları kapsamında yürütülmekte olan çalışmaları değerlendirmek ve yol haritamızı belirlemek adına gerçekleştirilen toplantıya, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin ERKINAY, Üniversiteler, Belediyeler, Kamu Kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım sağladılar.
Türkiye Afet Müdahale Planı’nın amacından bahseden İl Müdürümüz Faruk UYSAL; “6 Şubat tarihinde yaşanan deprem de bize göstermiştir ki afet durumuna hazırlıklı olunması büyük önem arz etmektedir. Bugünde burada destek çözüm ortaklarımızla afet/acil durumlarda yaşanan sorun ve çözümleri konuşulması, ortak bir çalışma kültürünün oluşturulması ve daha etkin işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Toplantımıza katılım sağlayan Kurumlarımızın çok değerli temsilcilerine teşekkür eder, hoş geldiniz demek isterim” dedi.
Toplantı, Psikososyal Destek Planının tanıtımı, İl Afet Müdahale Sistemi içinde yer alan ana ve destek çözüm ortaklarının görev ve sorumluluklarını, diğer çalışma grupları ile olan ilişkilerini, afet ve acil duruma hazırlık ve müdahale süreçlerini içeren sunumun ve yol haritasına dair değerlendirmelerin yapılması ile son buldu.