…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2023, Cumartesi Bursa, Türkiye

Şiddetsiz Güvenli Gelecek İçin Top Yekûn Mücadele


Kadını, erkeği, genci yaşlısı ile herkesin huzur içinde yaşadığı, her türlü şiddetin son bulduğu güvenli bir toplum inşa edebilmek adına 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ve Türk Kızılayı Nilüfer Şubesi Kadın Kolları paydaşlığında “Güven Toplumunun İnşası: Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Şiddet Uzaklaştırır temasıyla gerçekleştirilen panele Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ, eşiHanımefendi Beyhan DEMİRTAŞ, Bursa Milletvekili Emel GÖZÜKARA DURMAZ, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ,eşi Sevinç AKTAŞ, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, eşi Sümeyye UYSAL , Kadın ve Demokrasi Vakfı Başkanı Gülhan KESKİL, il protokolü katıldı.

Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ,” Şiddeti kent gündemimizden düşürmek için çalışıyoruz. Altını çizmek isterim ki şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesi devletimizin ilgili kurumlarının temel hareket noktasıdır. Devletimiz bu noktadan hareketle kadına yönelik şiddet olmak üzere şiddetin her türünün önüne geçmek için farklı tedbirler almakta, farklı projeler hayata geçirmektedir” dedi.

Bursa Milletvekili Emel GÖZÜKARA DURMAZ, Büyükşehir Belediye Başkan Alinur AKTAŞ ve KADEM Bursa Şubesi Başkanı Gülhan KESKİL tarafından birer selamlama konuşması yapıldı.

Gazze'de kırk günü aşkın süredir dünyanın gözü önünde yaşanan zulme dikkat çekilen panelde; Prof. Dr. Fethi GÜNGÖR,  İlahiyatçı Ayfer KILIÇ ve Avukat Hilal UYGUN tarafından şiddeti psikolojik, sosyal, dini ve hukuku boyutta ele alan sunumlar gerçekleştirildi.

Program sonrasında Üreten Kadına Kızılay Eli Projesi kapsamında düzenlenen sergi protokol üyelerince gezildi.