…
28 Eylül 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

Şiddete Dur De, Gücüne Güç Kat


İl Müdürlüğümüze bağlı Gemlik Sosyal Hizmet Merkezimizce, toplumsal bilinçlenmeyi sağlamak ve şiddet mağdurlarına destek olmak adına 25 Eylül 2024 tarihinde Gemlik Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık personeli ve stajyerlere yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Başvuru Mekanizmaları” konulu bir eğitim düzenledi.
71 katılımcının yer aldığı eğitimde, 6284 sayılı Kanun’un önemi üzerinde durularak, bu yasanın kadınların korunması ve desteklenmesi konusundaki etkileri anlatıldı. Katılımcılara, kadınların karşılaştıkları şiddet durumlarında nasıl hareket etmesi gerektiği ve hangi hukuki mekanizmalara başvurabilecekleri konusunda detaylı bilgi verildi. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından sunulan hizmet modelleri de katılımcılarla paylaşıldı.
Bu merkezlerin, şiddet mağdurlarına sağladığı psikolojik destek, barınma, hukuki danışmanlık gibi hizmetlerin yanı sıra, toplumsal farkındalık oluşturma çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Bunun yanı sıra, Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtılarak, bu uygulamanın şiddet mağdurlarına sağladığı kolaylıklar ve destek hizmetleri aktarıldı. KADES’in, acil durumlarda hızlı bir şekilde yardım çağırma imkanı sunduğu ve kadınların kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olduğu vurgulandı.