…
18 Mart 2024, Pazartesi Bursa, Türkiye

Şan, Şeref, Tarih Bizim, Bizim Çanakkale


18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği şanlı bir kahramanlık destanıdır. Vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan yüzbinlerce kahraman mücadeleleriyle “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşetmişlerdir.

Tarihin akışını değiştiren ecdadımızın Anadolu'nun dört bir yanından gelerek yedi düvele karşı Çanakkale'de topyekun mücadelede vermiş, şehit kanlarıyla sulanan toprağımıza düşmanın ayak basmasına izin vermemiştir.

Bugün de Çanakkale Zaferini elde ederken milletimizin gösterdiği o ruh, cesaret, azim ve fedakârlık tüm zorlu süreçlerde gün yüzüne çıkmaktadır. Bize düşen vatan kahramanlarından devraldığımız Çanakkale ruhunu; vatanımıza, şanlı tarihimize, birlik ve beraberliğimize ilelebet sahip çıkarak bu emanetin yeni nesillere aktarılması için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmektir.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü millet olarak büyük bir onur ve gururla idrak ediyor Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, bütün kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.