…
…
…
…
…
…
…
02 Eylül 2022, Cuma Bursa, Türkiye

ROMSİD Projesi kapsamında İlimizde Ziyaretler Gerçekleştirildi


Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planlarının İzleme ve Değerlendirmesi amacıyla ROMSİD Projesi kapsamında kurulan İzleme ve Değerlendirme Sistemi hakkında görüşmeler yapmak üzere 31 Ağustos - 2 Eylül 2022 tarihleri arasında Bursa’mıza ziyaret gerçekleştirilmiştir. 

Söz konusu programın ilk gününde İl Müdürümüz Muhammer Doğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurum temsilcileri, Çalışma Grubu üyeleri ve Teknik Destek Ekibinden oluşan heyet ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ROMSİD Projesinin sahadaki izleme ve değerlendirme dinamiklerine nasıl uyarlanması gerektiği, proje kapsamında oluşturulacak bilgi işlem altyapısı konusundaki öneriler görüşüldü. 

Projenin ekip lideri ve uzmanlarından oluşan heyet, programın ikinci gününde çeşitli kurumları ziyaret ederek istişarelerde bulundular. 

Programın son gününde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda ilimizde faaliyetlerini sürdüren Roman Sivil Toplum Kuruluşları Odak Grup Görüşmesi gerçekleştirildi. 

Toplantıda istihdam ve eğitim alanlarında eylemlerin uygunluğu, uygulamanın ne kadar verimli ve etkili olduğu, maliyet etkinliği, tutarlılık, sürdürülebilirlik, çıkarılan dersler, Romanların yaşamlarındaki iyileştirmeler gibi konu başlıklarını içerecek olan ‘tematik değerlendirme raporlarını’ hazırlayabilmek üzere alanda hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile görüşmelerde bulunuldu.