…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Haziran 2023, Çarşamba Bursa, Türkiye

Roman İl Eylem Planı Hazırlama Çalıştayı Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Roman Vatandaşlara Yönelik ikinci Strateji Belgesi kapsamında Roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi kamu hizmetlerine erişimlerinin artırılması toplumun diğer kesimleriyle eşit hale getirilerek sosyal kültürel ve ekonomik yönden kalkındırılması yoluyla toplumsal bütünleşmelerinin sağlanması amacıyla “Roman İl Eylem Planı Hazırlama Çalıştayı” düzenlenmiştir.
Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Barış Tamer TONGUÇ ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Muhammer DOĞAN birer konuşma gerçekleştirmiştir.
İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN; Devletimiz tarafından hazırlanan genelgeyle Roman vatandaşlara yönelik başlatılan eylem planlarına ilişkin bilgiler verdi. Roman İl Eylem Planı Hazırlama Çalıştayının roman vatandaşların eğitim sağlık, istihdam, barınma gibi sorunlarının çözümüne yönelik daha önce atılmış adımların değerlendirilerek yeni çalışmaların başlatılmasını amaçladığını söyledi.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Barış Tamer TONGUÇ; Roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kamu hizmetlerine erişimlerinin artırılarak toplumsal bütünleşmelerinin sağlanmasının önemine değindi.
Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU; Devletimiz hiçbir ayrım gözetmeden, hiçbir ihmale fırsat vermeden, herkesin kamu hizmetlerinden eşit ve adil bir şekilde yararlanmasını teminat altına almak için sosyal politika uygulamalarına ayrıca özel bir önem verdiğini söyledi.Roman vatandaşların yaşamış oldukları sorunların giderilmesi için bütüncül bir yaklaşım sergilenmesi amacıyla illerdeki farklı ihtiyaçlara yönelik olarak İl Eylem Planları oluşturulmasının önemini ifade ederek tüm katılımcı kurumlara ve temsilcilere katkılarından ötürü teşekkürlerini sundu.
Doç. Dr. Sayın Abdullah OĞRAK’ın Roman İl Eylem Planı Hazırlama Çalıştayı kapsamında bilgilendirme sunumunun ardından ilimizdeki kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım sağladığı çalıştayda; eğitim, istihdam, barınma, sağlık, genel politikalar, sosyal yardımlar ve sosyal hizmet, başlıklarında akademisyenlerin moderatörlüğünde tematik masa çalışmaları yapılmıştır.
Roman vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar ve çözümleri üzerine yapılan tematik masa çalışmaları raporlanarak Roman İl Eylem Planı oluşturması hedeflenmektedir.