…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Eylül 2022, Perşembe Bursa, Türkiye

Psikososyal Destek Ekiplerimizle TAMP Bursa Tatbikatına Katıldık


Afet ve Tatbikat Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve gerçeği aratmayan “Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Bursa Bölgesel Afet Müdahale Tatbikatı” gerçekleştirildi.

2022 TAMP Saha Deprem Tatbikatına, Bursa Valimiz Yakup CANBOLAT, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, İl Jandarma Komutanı Tuğgenerel Tekin AKTEMUR, Emniyet Müdürü Tacettin ASLAN, Garnizon Komutanı Sinan AYDEMİR, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, kurum amirleri, yerel yönetimler, kaymakamlıklar, 596 arama kurtarma personeli, 98 resmi ve özel sektör çalışanı, Kızılay personeli olmak üzere 1260 kişi katıldı.

Tatbikatın amacının hazırlanan 26 çalışma planının uygulanabilirliğini test etmek, il ve ilçe AFAD merkezleri arasında koordinasyonu geliştirmek, ekiplerin gece çalışma pratiğini artırmak ve eksiklikler doğrultusunda planları güncelleyerek iyileştirmek olduğu ifade edildi.

Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunu toplantısı ile başlayan tatbikatta afet toplanma alanlarından tahliye, çadırkent kurumu, enkazlara müdahale, KBRN ve yangın müdahalesi ile AYDES çalışmaları gerçekleştirildi.

Sahadaki tatbikat; plan gereği kentimizde 6 şiddetinde bir deprem olduğu varsayılarak hazırlanan senaryo doğrultusunda; güvenlik ve trafik, arama ve kurtarma, barınma, sağlık, haberleşme, beslenme, psikososyal destek gibi hizmet gruplarının yer aldığı eş güdümlü çalışmalar uygulandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN , Psikososyal Destek Ekiplerimiz ile birlikte saha çalışmalarına katılarak afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.