…
…
…
…
…
07 Haziran 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Psikososyal Destek Ekiplerimizle Gemlik’te Gerçekleştirilen TAMP Tatbikatına Katıldık


Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Bursa'nın Gemlik ilçesi merkez üssü olmak üzere 12 ilçede deprem senaryosuyla 5 ilde tatbikat gerçekleştirildi.

Tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşların müdahale kapasitesi ile koordinasyon içerisinde çalışma kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla 5 ilde gerçekleşen tatbikata 39 kamu kurumu ve 15 sivil toplum kuruluşları, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, İl Müdür Yardımcımız Recep BÜYÜKKAYIKÇI, Psikososyal Destek Ekiplerimiz ile birlikte katılım sağladık.

Tatbikatın amacının 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde elde edilen tecrübeyle, kamu gücünün kullanılması, destek illerin intikali, AFAD merkezlerinin deprem anından itibaren afet yönetim süreçlerine katılımı ve koordinasyonun test edilmesi olduğu ifade edildi.

Gemlikteki tatbikat; plan gereği kentimizde 6 .7 şiddetinde bir deprem olduğu varsayılarak hazırlanan senaryo doğrultusunda; güvenlik ve trafik, arama ve kurtarma, barınma, sağlık, haberleşme, beslenme, psiko sosyal destek gibi hizmet gruplarının yer aldığı eş güdümlü çalışmalar uygulandı.

İl Müdürümüzce Psiko Sosyal Destek Ekiplerimiz ile birlikte saha çalışmalarına katılarak afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladık.