…
01 Ekim 2023, Pazar Bursa, Türkiye

Ömür Yolculuğunun Bilgesi, Ulu Çınarlarımızın Günü Kutlu Olsun


İl Müdürümüz Sayın Muhammer DOĞAN'ın "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" mesajı;
Hafızaları ile medeniyetimizin değerlerini günümüze taşıyan, tecrübeleri ile toplumumuzun geleceğine rehberlik eden yaşlılara adanmış bu önemli günde kıymetli büyüklerimize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Değerli büyüklerimizin bilgeliklerine, öngörülerine, tecrübelerine ve sağduyularına her zaman ihtiyaç duyduğumuz Türkiye Yüzyılında, Bakanlığımız onların toplumsal yaşamdan kopmadan aktif bir hayat sürdürmeleri için atılması gereken tüm adımları atmaktadır. Yaşlılarımızın mümkün olduğunca kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır.

Bizim medeniyetimiz yaşlıları bilge olarak gören bir kültürün temsilcisi olmuş, yaşayan insan hazinesi büyüklerimize gösterilen ihtimam toplumumuzda varlığını her zaman hissettirmiştir.
Ömür yolculuğunun bilgesi değerli büyüklerimizin 1 Ekim Dünya #YaşlılarGünü’nü kutluyor, ulu çınarlarımıza sağlıklı, huzurlu, mutlu ve uzun bir ömür temenni ediyorum.