…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Haziran 2024, Pazar Bursa, Türkiye

Mayısın Son Haftasında Eğitimlerimiz Sürüyor


Aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için, ülke genelinde uygulanan bir yetişkin eğitim programı olan Aile Eğitim Programı(AEP) eğitimleri ve teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam alanlarında yetişkin eğitimlerini içeren Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz Türkiye Bağımlılıkla Mücadele(TBM) Eğitim programı kapsamında, Mayıs ayının son haftasında da bilgilendirme ve farkındalık arttırma çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Bayezit Kampüsü'nde Evlilik Öncesi Eğitim verilmiştir.

Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezi, Mustafakemalpaşa Sosyal Destek Merkezi (SODAM) kursiyerleri ve öğreticilerine Madde Bağımlılığı bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca, Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda Evlilik Öncesi Eş Seçimi ve Bilinçli Medya Kullanımı konularında bilgiler aktarılmıştır.

Gürsu Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, Gürsu Aile Destek Merkezi ADEM'de bulunan 17 kursiyere  ve Gürsu Belediyesi Hanımlar Lokali'nde Teknoloji Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı konularında iki ayrı oturumda bilinçlendrime çalışmaları yapılmıştır.

Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Karacabey Meslek Yüksekokulu'nda 45 öğrenciye Evlilik Öncesi Eğitim verilmiştir.

Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, SODAM kursiyerlerine yönelik olarak 29 Mayıs 2024 tarihinde “Dilekçe ve Bilgi Edinme Hakkı” konusunda bilgiler aktarılmıştır.

Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, Bursa H Tipi Cezaevinde hükümlü ve tutuklu olarak bulunan 38 kişiye Madde Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı eğitimi verilmiştir. Ayrıca, Cavit Çağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Özel Gereksinimli Gruplar "Engelli Hakları" konusunda 46 katılımcıya bilgilendirme yapılmıştır.

İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Destek Merkezi kursiyerlerine yönelik, okulların kapanmasına az kalması sebebiyle "Evde Kitap Okuma" ve "Günlük Aktivitelerle Öğrenme" konulu eğitimler 2 modül halinde anlatılmıştır.