…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Temmuz 2022, Cuma Bursa, Türkiye

Koruyucu Aile Günü Şenlikle Kutlandı


Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından Sayın Valimizin eşleri Hanımefendi Ayşegül Canbolat’ın himayelerinde Koruyucu Aile hizmetinin yaygınlaştırılması ve konu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Koruyucu Aile şenliğimiz büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Merinos Park alanındaki şenliğimize; Valimizin eşleri Hanımefendi Ayşegül Canbolat, Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Kamu Kurumlarımızın İl Müdürleri ve eşleri, Dernek Başkanları, Koruyucu Ailelerimiz ve pek çok çocuğumuz katılım sağladı.
İl Müdürümüz Muhammer Doğan konuşmalarında, “Koruyucu Ailelik, hem çocuklarımızın hayatını güzelleştiren hem de ailelerin hayatını güzelleştiren, bizlerin ve geleceğimizin güzelleştiği bir hizmet modeli. Gönülden gönülde kurulan bir aile bağı.
İl Müdürlüğü olarak her geçen gün büyüyen ailemizde 220 ailemizin yanında 260 çocuğumuz sıcak aile yuvası ile buluşmuştur. Amacımız büyük ailemize yeni ailelerimizin katılmasıdır. Bunun için sizlerin destek ve çabası bizler için önemli” dedi. Bizleri geleceğe taşıyan çocuklarımızın, hepimizin göz bebeği tüm yavrularımızın bir koruyucu ailesi olması temennisinde bulundu. Programımıza teşrif buyuran başta Saygıdeğer hanımefendi olmak üzere tüm misafirlere saygılarını sundu.
Çocuklarımız, Türk Kızılay bursa Şubesinin kurduğu oyun alanında şişme kaydırak, sokak oyunları, çuval yarışı ve gösterilerle unutulmaz bir gün yaşadı. Minikler palyaçolar eşliğinde istop, yakar top, körebe, ip atlama gibi oyunlarla ve yüz boyama ile keyifli dakikalar geçirirken patlamış mısır ve pamuk şeker yediler.
İl Müdürlüğü olarak programımızın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesine, Türk Kızılay'ı Bursa Şubesine, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına, Bursa Koruyucu Aile Derneğine, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Fedarasyonuna teşekkürlerimizi sunuyoruz.