…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Haziran 2023, Cuma Bursa, Türkiye

Kalpten Kalbe Bir Yol Koruyucu Ailelik


Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce Ulusal Koruyucu Aile Günü kapsamında düzenlediğimiz programlar ile çocuklarımıza gönüllerini, yuvalarını açan Koruyucu Ailelerimiz ile bir araya geldik.

Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Gemlik ilçelerimizde çocuklarımızın hoşça vakit geçirmeleri amaçlanan programlarda aileler koruyucu aile modeline ilişkin uygulamada yaşadıkları deneyimler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Merkezde, Sayın Valimizin eşleri Hanımefendi Ayşegül Canbolat’ın himayelerinde Koruyucu Aile hizmetinin yaygınlaştırılması ve konu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Koruyucu Aile şenliği gerçekleştirildi.

Doburca Davet Tesislerinde; Valimizin eşleri Hanımefendi Ayşegül Canbolat, Milletvekili Emine Yavuz GÖZGEÇ, Büyükşehir Belediye Başkan V. Halide SERPİL ŞAHİN, Vali Yardımcımız Sultan DOĞRU, İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, Kaymakamlarımız, Kamu Kurumlarımızın İl Müdürleri ve eşleri, Dernek Başkanları, Koruyucu Ailelerimiz ve pek çok çocuğumuz katılım sağladı.

Çocuklarımızın gece boyunca, kendileri için hazırlanan sihirbaz gösterisi, robot animasyonları, geleneksel sokak oyunları ile doyasıya eğlendiği programda, Milletvekili Emine Yavuz GÖZGEÇ, Büyükşehir Belediye Başkan V. Halide SERPİL ŞAHİN, Vali Yardımcımız Sultan DOĞRU, İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

İl Müdürümüz Muhammer Doğan konuşmalarında, “Koruyucu Ailelik, hem çocuklarımızın hayatını güzelleştiren hem de ailelerin hayatını güzelleştiren, bizlerin ve geleceğimizin güzelleştiği bir hizmet modeli. Gönülden gönülde kurulan bir aile bağı. Değerli koruyucu ailelerimiz bu yüce gönüllülüğünüzü çevrenize anlatın. Deneyimlerinizi paylaşın. Gönlünden geçirip de bir takım tereddütler yaşayan ailelerimize esin kaynağı olun, cesaretlendirin. Sahile vurmuş Deniz yıldızı misali bir çocuğun elinden tutun, gönlünüzde sofranızda bir çocuğa yer açın. Gelin, her çocuğun bir ailesi olana kadar, var gücümüzle çalışalım. Bu duygularla programımıza teşrif buyuran başta Saygıdeğer hanımefendi olmak üzere tüm misafirlere saygılarımı sunuyorum. Programımızın gerçekleşmesindeki emeği geçen herkese katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkan V. Halide SERPİL ŞAHİN; Aile olmanın önemine değinerek Koruyucu Aile faaliyetlerine her zaman destek verdiklerini ifade etti.

Vali Yardımcımız Sultan DOĞRU koruyucu ailelerimize hitaben; “Çocuklarımızın eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet denetiminde üstlenen sizler emek, şefkat ve erdemin temsilcilerisiniz. Kan bağından öte sevgi bağının en güzel temsilcileri olarak bizlerin kahramanlarısınız” dedi