…
…
15 Haziran 2022, Çarşamba Bursa, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Bir Aradayız


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2. Dönem toplantısı 15.06.2022 tarihinde Sayın Valimiz Yakup CANBOLAT başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN tarafından kadına yönelik şiddet alanından yapılan çalışmalar ve alınan kararlar hakkında sunum yapıldı.
Toplantıda ilimize ait Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı ve İçişleri Bakanlığımızın 2022 Faaliyet Planı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar görüşülerek şiddetle mücadele hususunda gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik koordinasyon ve işbirliği sağlandı. Ayrıca mükerrer şiddet vakalarına etkin müdahale edilmesi amacıyla oluşturulan Vaka Çalışma Grubunun çalışmaları sunularak şiddet mağduru olan vatandaşlarımıza yerinde verilen destekler paylaşıldı. İlimizin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Risk Haritasının oluşturulması amacıyla kurulan Akademik Danışma Kurulunun verileri Komisyon üyeleri ile paylaşılarak söz konusu çalışmanın kapsamının genişletilmesine ve şiddetle mücadeleye ilişkin önemli ve somut veriler ile etkin müdahale yapılmasına karar verildi.