…
…
…
…
…
…
…
05 Şubat 2024, Pazartesi Bursa, Türkiye

Kadın Kooperatifleri Gelişirse Bursa Büyür, Bursa Büyürse Türkiye Büyür


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün ana faydalanıcısı, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın eş faydalanıcısı olduğu Kadınların Kooperatifler Yolu ile Güçlendirilmesi Projesi kapsamında ile kadınların istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın kooperatiflerinin gelişmesi için elverişli bir ortam sağlanması ve kadın kooperatiflerinin teşvik edilerek ve desteklenerek kadınların güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan eğitim programının açılışı gerçekleştirildi.

Kadın kooperatifleri gelişirse Bursa büyür, Bursa büyürse Türkiye büyür düşüncesi ile gerçekleştiren eğitim programı; Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU,  İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ACAR, Ticaret İl Müdürü İsmail ASLANLAR ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Faruk UYSAL’ın hitapları ile başladı.

Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU; Kadın kooperatifçiliği; kadınların sermayeye erişim, yer kiralama, üretim sürecinde ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetleri, üretim ve pazarlama gibi kritik alanlarda kadınlara önemli fırsatlar sunmakta oluğunu ifade etti. Bu ve bundan sonra yapılacak çalışmaların ülkemizin önemli bir katma değeri olan Kadın Kooperatiflerimizin toplumda karar verici pozisyonda ve daha başarılı, daha verimli, daha güçlü olarak yer almalarını sağlayacağı temennisinde bulundu.

Bakanlığımızın kadınların hayatın her alanında daha aktif rol almalarını, hak ve fırsatlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü dile getiren İl Müdürümüz Faruk UYSAL; kooperatifçiliğin ortak iş yapma, dayanışma kültürü ve kadının daha üretken olmasına da katkıda bulunduğuna dikkat çekti. Kadın kooperatiflerimizin yürüttüğü faaliyetleri ve çalışmaları sonuna kadar desteklediklerini, kadın kooperatiflerimizin ortaya çıkardığı ürünlerin pazara taşınması ve kendilerine gelir olarak dönüşünün sağlanması hususunda Bakanlığımızın her daim yanlarında olduğunu belirtti.

Ticaret İl Müdürü İsmail ASLANLAR; kooperatif kuran kadınlara yönelik destek ve teşviklerinden bahsetti. Kadın Kooperatif sayılarının hızla artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ACAR, kurum olarak yalnızca kooperatiflerine, kadın derneklerine sundukları hizmetlerden bahsederek kooperatifleri ile beraber köy, ilçe aslında tüm Bursa’nın geliştiğini vurguladı.  

05- 9 Şubat 2024 tarihleri arasında kooperatif ortağı kadınlara, kooperatif kurma / ortağı olma potansiyeli olan kadın ve erkeklere yönelik eğitimlerde Kooperatifçilik ve Temel Esasları gibi pek çok konuda bilgilendirmeler yapılacak.