…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Ekim 2023, Cumartesi Bursa, Türkiye

İstiklalin Gururu, İstikbalin Onuru, Cumhuriyetimizin Yüz Yılı Kutlu Olsun


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda coşku ile kutlandı.

 

Cumhuriyetimizin değerlerini bilen, ülkesine karşı sorumluluk sahibi olan ve bilimin rehberliğinde ilerleyen vatan evlatlarının omuzlarında yükseleceği bilinci ile tüm çocuk evlerimizde etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü yıl dönümünde çocuklarımızın evleri, bahçeleri bayraklarla donatıldı. Sırameşeler Çocuk Evleri Sitemizde gün boyu süren etkinliklerle okçuluk, Hacivat Karagöz, Mehteran gösterileri gerçekleştirildi ve hikâye anlatıcılığı atölyesi, güncel marşlar ile bayramın neşesini doyasıya yaşandı.

 

Huzurevlerimizde kıymetli büyüklerimiz tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gururla kutlandı. İznik Ülker Aktar Huzurevi sakinlerimiz tarafından düzenlenen “100 Yılın Mirası İle Geleceğe İmza” temalı programda şiir ve marşlar okundu, Cumhuriyet ile ilgili anılar anlatıldı.

 

Hafta boyunca Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Öztimur Huzurevi ve Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerinin çalışmalarından oluşan ‘7’de 77’ye Cumhuriyet Sergisi’ gerçekleştirildi.

 

Bu anlamlı günde Bursa Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ve Hanımefendi Beyhan Demirtaş'ın ev sahipliğindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda kıymetli şehit yakını ve gazilerimizle bir araya gelerek her zaman olduğu gibi Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında da birlikte güçlü olduğumuz ifade edildi.

 

Nice Yüz Yıllara Hep Birlikte…