…
…
…
…
29 Haziran 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

İlimizde Aile Eğitim Programı ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri Devam Ediyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca, sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla yürütülen Aile Eğitim Programı (AEP) ve “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitimleri” Bursa’da devam ediyor.

İl Müdürlüğümüzce, bireylerin yaşam kalitesinin artması, ailelerin sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmesi ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunulması amacıyla eğitimler verilmektedir.

24-28 Haziran haftasında, AEP kapsamında Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezimizce kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan idareci ve personellere bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca, Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) de 220 kişiye çocuklarda ihmal, istismar ve mahremiyet konulu bir sunum gerçekleştirilmiştir.

TBM kapsamında, 25 Haziran 2024 tarihinde Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde ve 27 Haziran 2024 tarihinde Bursa E Tipi Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak tütün ve madde bağımlılığı konularında eğitimler verilmiştir.