…
18 Mayıs 2023, Perşembe Bursa, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Muhammer DOĞAN'ın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı;


19 Mayıs 1919, Aziz milletimizin sönmeyen ve hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesidir. Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş birlik ve beraberlik içerisinde cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.

Bu kutlu mücadelenin sembolü olan 19 Mayıs'ın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin bir göstergesidir. Ülkemizi yeni ufuklara gençlerimizin fikirleri, buluşları, düşünceleri, azim ve kararlılıkları taşıyacaktır. Gençlerimizin, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip bireyler olarak yetişmeleri, geleceğin dünyasında söz sahibi olmaları en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla yâd ediyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum