…
24 Kasım 2023, Cuma Bursa, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL’ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı


25 Kasım tarihi, 1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ’ Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak belirlenmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğuna dair inançla çalışmalarını çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliğinde kararlılıkla sürdürmektedir.

Müdürlüğümüz bünyesinde, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik kurulmuş olan ŞÖNİM ’de önleme ve izleme hizmetleri verilmektedir. Şiddet mağduru, kalacak yeri olmayan ve can güvenliği tehdidi altında bulunan kadınlara ise çocuklarıyla birlikte Kadın Konukevlerimizde barınma ve her türlü destek hizmetleri sunulmaktadır.

Kadın insanın yarısıdır. Kadını dışlayan, kadının haklarını elinden alan, kadına şiddet uygulayarak onurunu zedeleyen bir toplum, insan varlığının yarısından vazgeçmiş demektir. Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Fadime Bacıların olduğu bir tarihe sahip köklü medeniyetimizde kadınlarımız adından şiddetle değil başarılarıyla söz ettirmiştir. Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olan kadınlarımız, ailenin ve toplumun merkezinde yer almış ve Türkiye’nin Yüzyılında da yer almaya devam edecektir.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadına yönelik her türlü şiddet olayını kınıyor, yaşam hakları elinden alınmış kadınlarımızı rahmetle anıyor ve hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza saygı ve selamlarımı sunuyorum.