…
09 Mayıs 2023, Salı Bursa, Türkiye

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN’ın Engelliler Haftası Mesajı


Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak anılmaktadır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla 3 Şubat 2023' te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve Bakanlığımızın yürütücüsü olduğu 2023-2025 yıllarını kapsayan "Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı" kapsamında; Devletimiz tüm birimleri ile eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar tüm engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanında olmaktadır.
İl Müdürlüğü olarak bizler de Bakanlığımızın hedeflerine ulaşmak ve engelleri ortadan kaldırabilmek adına erişilebilirlik başta olmak üzere çalışmalar yürütmeye ve farkındalık faaliyetleri gerceklestirmeye devam etmekteyiz.
İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla yaşayan ve insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir toplumun evlatları olarak bizler; kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, herkes kadar başarılı, herkes kadar üretken olabildiklerini kanıtlayan engelli bireylerin spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kazandıkları başarılar ile gururlanmaktayız.
Sağduyulu, haklara saygılı ve yardımlaşmayı seven bir toplum olarak bizlere düşen; engellilerin sorunlarını paylaşmak ve kalpten kalbe giden sevgi köprüsünü ilelebet muhafaza etmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, farklılıkları sevgiye dönüştüreceğimiz Engelliler Haftası'nın, toplumsal hassasiyetin daha da artmasına ve engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.